Pazartesi, Ocak 22, 2007

Bayat Ekmekleri Değerlendirmek İçin....

Tüketemediğiniz ekmekleri değerlendirmek için aşağıdaki önerileri veya tarifleri deneyebilirsiniz

Aşağıdaki tarifleri tüm sade ekmeklerde (zeytin, ceviz , peynir vs içermeyen ekmeklerde) kullanabilirsiniz.

Galeta unu: Ekmekleri robotun içine yerleştirin ve tüm ekmekler tamamen ufalanana, galeta unu formuna gelene kadar robottan geçirin.

Hazırladığınız galeta ununu buzdolabı poşetlerine koyarak uzun süre derin dondurucunuzda saklayabilir lazım oldukça çözündürmeye gerek olmaksızın kullanabilirsiniz.

Köfte içi: Bayat ekmeklerinizi robotun içine yerleştirin ve tüm ekmekler ufalanana kadar robottan geçirin. Hazırladığınız köfte içini buzdolabı poşetlerine koyarak uzun süre derin dondurucunuzda saklayabilir lazım oldukça çözündürmeye gerek olmaksızın kullanabilirsiniz.

Çorbalar için kıtır ekmek: Ekmekleri küçük küpler şeklinde kesin ve kızgın yağ içinde ekmekleri kızartın, kızaran ekmekleri bir kağıt üzerine çıkararak yağlarını çektirin. Soğuyan ekmekleri bir buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuya kaldırın. Kıtır ekmeklerinizi kullanmadan 15 dakika öncesinde derin dondurucudan çıkartmanız yeterli olacaktır.
Yumurtalı Ekmek: Yeteri kadar yumurtayı bir kap içinde iyice çırpın, içine tuz karabiber ve kırmızı biber ekleyerek tekrar karıştırın ve bu karışım içine bayat ekmekleri batırarak ekmeklerin tamamen yumurta ile bulanmasını sağlayın. Yumurtalı ekmekleri kızgın yağ içinde iyice kızarana kadar yüksek ateşte kızartın. Kızaran ekmeklerinizi bir kağıt üzerine alın ve ekmeklerin yapını çektirdikten sonra servis yapın.

0 Comments: