Çarşamba, Ocak 17, 2007

Tavuklu Bulgur Pilavı

Malzemeler
2 su bardağı bulgur
1 adet tavuk gögüs
2 adet küçük soğan
1 adet havuç
2 adet çarliston biber
1 adet domates
Tuz
1 çay kaşığı şeker

Hazırlaması

Tavuğu küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. 1 adet soğanı ince doğrayın. Teflon bir tencere içinde 1 tatlı kaşığı tereyağını eritin. Önce soğanı, tereyağı içinde kavurun daha sonra tavukları ekleyip kavurmaya devam edin. Tavuklar hafif kavrulduktan sonra yeteri kadar sıcak su ve tuz ekleyip tavukları pişirin. Pişen tavuklarınızı dışarı alın, tencere içinde kalan tavuk suyunu blendırdan geçirip soğanların tamamen kaybolmasını sağlayın.

Daha sonra biberleri ince ince dilimleyin, havucu rendenin ince tarafı ile rendeleyin, domatesi küp şeklinde kesin, kalan soğanı piyazlık doğrayın.

Teflon pilav tencerenizin içinde önce 1/2 çorba kaşığı tereyağını eritin, haşlanmış tavularınızı ekleyip 1-2 kez tereyağında kavurun daha sonra çarliston biberi ekleyip tekrar kavurun, soğanları ,domatesi, tuzu ve şekeri ekleyin. Bir iki kez karıştırdıktan sonra bulguru ekleyin.

Kenara ayırdığınız tavuk suyunu toplamda 3 su bardağı su olacak şekilde sıcak su ile tamamlayın ve bu suyu pilavınızın üzerine ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pilavınızı pişirin. Suyunu tamamen çektikten sonra ateşi kapatın ve tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp yaklaşık 5 dakika kadar demlendirin.

0 Comments: