Pazartesi, Ocak 15, 2007

Karnıbahar salatası

Malzemeler

1 orta boy karnıbahar
Yeteri kadar maydanoz
1 paket krema
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı mayonez
Yeteri kadar yoğurt
Tuz
Zeytinyağı


Hazırlaması

Karnıbaharı benmari usulü haşlayın.

Zeytinyağını tavaya alın, ince dilimlediğiniz sarımsağı zeytinyağı içinde çok az kavurun daha sonra tuzunu ve kremayı ekleyip, karıştırarak pişirin (1-2 dk kaynaması yeterli olacaktır.) Daha sonra bu karışımı blendıra alın, üzerine 1-2 kaşık yoğurt ve 1 tatlı kaşığı mayonezi ekleyip iyice çırpın. Sosunuzun kıvamını yoğurt eklemek suretiyle damak zevkinize ve karnıbaharınızın miktarına göre ayarlayın.

Karnıbahar üzerine hazırladığınız sosu dökün ve kırmızı pul biberle süsleyerek servis yapın.

0 Comments: