Salı, Ocak 23, 2007

Hindistan cevizli & Limonlu Kurabiye


Malzemeler
2 yumurta
7 yemek kaşığı toz şeker
125 gr margarin
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilin
Hindistan cevizi
Limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un

Hazırlaması
1 yumurta+1yumurtanın sarısını şekerle birlikte beyaz köpük halini alana kadar çırpın. 1 yumurtanın beyazını daha sonra kullanma üzere bir kenara ayırın.

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyip çırpmaya devam edin.
Sırasıyla kabartma tozunu, vanilyayı, limon kabuğu rendesini ekleyip aldığı kadar un ilave edip yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur olacak.

Elinizle yuvarlak şekil verip önce ayırdığınız yumurta beyazına ardından hindistan cevizine bulayarak pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyelerinizi dizin. Daha sonra 180 C de 25-30 dk pişirin.
Kurabiyeler sararmaya başlar başlamaz kurabiyelerinizi fırından çıkarın, aksi taktirde sert olacaktır.

0 Comments: