1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
1-2 soğan
1 demet maydanoz
sıvıyağ
karabiber- tuz
salça
Hazırlaması
1 demet maydanoz
sıvıyağ
karabiber- tuz
salça
Hazırlaması
Soğanları ince ince doğrayıp sıvıyağda kavurun, üzerine yıkanmış pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinçler kavrulduktan sonra içine salça , karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip soğumaya bırakın.
Büyükçe ve derin bir borcamı yağlayın, tabanını kılçığı çıkarılmış hamsiler ile kaplıyın.
Üzerine kavrulmuş pirinçlerin ½ sini yayın, pirinçlerin üzerini tekrar hamsi ile kaplayın ve kalan pirinçleri koyun. En üstünü tekrar kalan hamsilerle kaplayın. Hazırladığınız pilavın üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ilave ederek orta hararetli fırında pişirin.
0 Comments:
Post a Comment