Perşembe, Ocak 11, 2007

Fırında Kapuska



Malzemeler

1 küçük lahana
250 gram kıyma
1 küçük soğan
2 sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı şeker
Tuz,
karabiber
Kırmızı biber
Sıvıyağ

Hazırlaması

Kök kısmını çıkarın ve kök kısmı aşağıya gelecek şekilde derin ve geniş bir tencerede haşlayın. Soğanı küçük küçük doğrayarak sıvıyağda kavurun, kavrulurken tuzunu ve şekeri ekleyin. Kıyma ve küçük küçük doğradığınız biberleri yağa ekleyerek kavurun.
Salçayı suda ezip kıymaya ilave edin. Suyunu hafif çekinceye kadar kaynatın.
Bir borcamı yağlayın. Lahanayı yaprak yaprak ayırarak , yufka yayar gibi yaprakları kenardan taşıcak şekilde borcama yayın. Lahanın yarısından fazlasını bu şekilde yerleştirin. Kıymaya karabibere kırmızı biber ilave edip, karıştırdıktan sonra lahanaların üzerine yayın. Kalan lahanalarla ve kenardaki yapraklarla üzerini kapatın.

Yarım yemek kaşığı sıvıyağ, yarım kaşık salça ve su ile krema kıvamında sos hazırlayıp en üstüne sürün. 200-220 C de fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

0 Comments: