Malzemeler
Yeteri kadar kuru patlıcan
Yarım kilo kıyma
1 orta boy soğan
1 bardak pirinç
1 çorba kaşığı kuru nane
1/2 çaybardağı nar ekşisi
4-5 iri diş sarımsak
1 limon
Tuz Karabiber
Hazırlaması
Kıymayı, ince rende soğanı, pirinci, kuru naneyi,tuzu, karabiberi, nar ekşisini ve 1/2 çay bardağı suyu karıştırarak dolma içini hazırlayın.
Patlıcaları bol kaynar su içinde hafif yumuşayıncaya kadar kaynatın. Yumuşayan patlıcanlarınızı dışarı alın ve soğumasını bekleyin.
Daha sonra patlıcanların üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde patlıcanlarınızı dolma içi ile doldurun ve tencereye dizin. Üzerine patlıcanların yarısına gelecek kadar su ekleyin, patlıcanların üzerine dağılmalarını engellemek için tabak kapatın , tencerenin kapağınıda yarım açık olacak şekilde kapattıktan sonra hafif ateşte pirinçler yumuşayınca kadar pişirin.
Daha sonra sarımsakları dövün ve limon suyu ile karıştırarak sosunu hazırlayın. Hazırladığınız bu sosu dolmaların üzerine dökün ve 5-10 dakika daha pişirin.
0 Comments:
Post a Comment