Malzemeler
Hamsi
Mısır Unu
Tuz
Kırmızı biber
Sıvıyağ
Hazırlaması
Hamsilerin kılçıklarını çıkartmadan içini temizleyin, yıkayın.Yıkadığınız hamsileri kağıt üzerine dizerek yıkama suyunu kurutun. Mısır unuyla tuzu karıştırın hamsileri una bulayıp çok hafif yağladığınız (yaklaşık 1-2 yemek kaşığı) teflon tavanıza daire olacak şekilde dizin, harlı ateş üzerinde tavanızı sallayarak ve tavanın kapağını kapatmadan kızartın, hamsilerin bir yüzü kızarınca bir tabak yardımı ile hamsilerin şekli bozulmadan ters çevirin, diğer tarafını da kızarttıktan sonra sıcak servis yapın
Püf Noktası: Kızartırken tavanın kapağını asla kapatmayın aksi taktirde hamsiler suyunu salacak ve buğulama gibi olacaktır.
Hamsi
Mısır Unu
Tuz
Kırmızı biber
Sıvıyağ
Hazırlaması
Hamsilerin kılçıklarını çıkartmadan içini temizleyin, yıkayın.Yıkadığınız hamsileri kağıt üzerine dizerek yıkama suyunu kurutun. Mısır unuyla tuzu karıştırın hamsileri una bulayıp çok hafif yağladığınız (yaklaşık 1-2 yemek kaşığı) teflon tavanıza daire olacak şekilde dizin, harlı ateş üzerinde tavanızı sallayarak ve tavanın kapağını kapatmadan kızartın, hamsilerin bir yüzü kızarınca bir tabak yardımı ile hamsilerin şekli bozulmadan ters çevirin, diğer tarafını da kızarttıktan sonra sıcak servis yapın
Püf Noktası: Kızartırken tavanın kapağını asla kapatmayın aksi taktirde hamsiler suyunu salacak ve buğulama gibi olacaktır.
0 Comments:
Post a Comment