Cuma, Ocak 26, 2007

Kiş


Malzemeler

Hamuru için;

12 yemek kaşıgı un
125 gr.eriyip soğumuş margarin
2 yemek kaşığı yogurt
1 cay kaşığı kabartma tozu
1 cay kaşığı tuz

Harcı için;
½ kg.ıspanak
2 küçük soğan
1 diş sarımsak
Tuz,karabiber

Üstü için
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 corba kaşığı un
Yeteri kadar kaşar peyniri

Hazırlanması

Hamur malzemelerini (Unu, eriyip sogumus margarini, yogurdu, kabartma tozunu ve tuzu) yoğurarak hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru tepsiye yayın.

Harcı için; Ispanağı,soganı,ve sarımsağı az yağda kavurun ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra hamurunuzun üzerine yayın.

Üstü için; Sütü, yumurtayı ve 1 çorba kaşığı unu çırparak karıştırın ve hazırladığınız hamurun üstüne dökün. En üstüne arzunuza göre kaşar peyniri rendesi yayın ve 200C fırında üstü kızarana kadar pişirin.

0 Comments: