Salı, Ocak 23, 2007

Kırmızı Biber Sepetinde Tavuk

Malzemeler
6 –8 adet tavuk kemiksiz kalça
Haşlanmış Kırmızı biber
Yeşil biber
Soğan, sarmısak
Kurutulmuş sebze
Karabiber
Kekik
Tuz
Krema 100 ml
Zeytinyağı

Hazırlaması
2 yemek kaşıgı zeytinyağıyağı ile tavukları tavada hafif beyazlaşıncaya kadar pişirin ve tavukları alarak fırın kabına dizin.
Damak zevkinize göre sizin ayarlayacağınız miktarda ince doğranmış soğan, sarmısak ve yeşil biberleri ekleyerek kavurun. Daha sonra tüm baharatları ve kremayı katıp sosunuzu iyice pişirdikten sonra tavukların üzerini yayın. Tavukların en üzerine haşlanmış kırmızı biberleri uzun şeritler halinde dizerek süsleyin.
170 C fırında 30 dk pişirin.

0 Comments: